30x leuke dingen doen in de herfst | Mijn herfst bucket list + printable

Het toenemend aantal artikelen over de herfst hier op mijn blog, laten vast zien hoe dol ik ben op dit seizoen. En nee, niet zozeer op het feit dat het kouder en natter wordt – hoewel dat ook z’n charme heeft – maar wel op de sfeer die erbij hoort. “Hygge” zoals de Denen het noemen. Zoals ik de afgelopen jaren steevast deed, maakte ik ook nu weer een bucket list om volop van deze tijd te genieten.

Een beetje een huismus ben ik namelijk wel en dit is toch wel de start van het huismus-seizoen 😉 Hierbij 30 ideeën om je eigen herfst bucket list samen te stellen – of om gewoon op een fijne, mooie, respectvolle manier om te gaan met het wisselen van de seizoenen. En – zoals je van me gewend bent – zijn dit vooral activiteiten en/of dingen die weinig troep met zich meebrengen. Minder spullen, méér leven, weetjewel 😉

30x doen in het najaar

Doen

 • Appels / peren plukken bij de boerderij of fruitteeltbedrijf
 • Herfstwandeling (bos, heide, duinen)
 • Herfstmarkt bezoeken (als dat kan, gezien corona)
 • Herfstpicknick
 • Bolchrysant kopen
 • Bierbrouwerij bezoeken
 • Tuin winterklaar maken (oktober)

Feestjes enzo

 • Dierendag vieren (komende zondag, 4 oktober)
 • Nacht van de Nacht (24 okt) vieren
 • Halloween (31 oktober)
 • Trick or treaten (Halloween)
 • Sint Maarten
 • Voorbereiden voor Sinterklaas

Creatief zijn

 • Pompoenen in de tuin / bij de deur zetten
 • Tuincentrum bezoeken voor een bolchrysant, winterheide of sierpompoen
 • Herfst Capsule Wardrobe samenstellen
 • Herfstkrans maken
 • Droogbloemen maken

Binnen

 • Kaarsen / herfstgeuren in huis
 • Herfstplaylist samenstellen of aanvullen/bijwerken (die van mij vind je hier)
 • Boeken lezen onder een dekentje – inspiratie nodig?
 • “Herfstfilms” kijken: Edward Scissorhands, Adams Family, When Harry met Sally, Sweet Home Alabama, Coraline, Good Will Hunting, Legends of the Fall, Dead Poets Society, Harry Potter, Lord of the Rings…

Eten & drinken

 • Koekjes bakken
 • Pompoensoep maken
 • Wafels met kaneel en slagroom
 • Appeltaart bakken
 • Herfstbock drinken
 • Stoofvlees maken
 • De eerste warme choco van het seizoen drinken
 • Kaneelbroodjes bakken
 • Pumpkin spice latte bij Starbucks

Mijn bucket list

En wat staat er dan op mijn bucket list? Dat zie je op de foto bovenaan dit artikel. Je ziet ook welke dingen ik al afgestreept heb. En als je het leuk vind om zelf je bucket list samen te stellen, dan kun je hieronder mijn printable downloaden (PDF) en ‘m zelf invullen! Gratis en voor niets!

Over een paar weken schrijf ik een lijstje met herfst-favorieten en zal ik ook een update plaatsen van de bucket list, zodat je kunt zien wat ik allemaal beleefd heb. Wat zijn jouw favoriete activiteiten in de herfst?

xAnja

Download hier de gratis Herfst Bucket List printable: