De inloopkast is af! | Verbouwing

Vorige week kon je het al lezen: deze week was het de bedoeling om de inloopkast af te maken en de resultaten daarvan te delen in een blogbericht. Je ziet: dat is gelukt! Ik kijk met behulp van dit fotoverslag terug op één van de kleinste, maar ook tofste plekken van de verbouwing. Met een fantastisch resultaat.

Vóór foto’s

Nou, die heb ik dus eigenlijk niet. Daar kwam ik van de week achter toen ik dit blogbericht aan het voorbereiden was. Dus dan maar een omschrijving: in de hoek van de slaapkamer zat een ingebouwde jaren ’70 kast met plankjes en een roede. Op de originele bouwtekeningen (uit begin 20e eeuw!) die we hebben gekregen, blijkt dat het idee was om met dubbele deuren vanuit de slaapkamer een entree te maken naar wat toen ‘garderobe’ genoemd werd: een indoor badkamer was er toen nog niet. Echter hebben we daar niets (meer?) van teruggezien op de muur, en we weten dat niet alles van de bouwtekening is uitgevoerd zoals op die tekening.

Enfin, lang verhaal korter: wij wilden graag een nieuwe badkamer en dan het liefst een en-suite. Dus we tekenden dit idee uit met inloopkast:

De verbouwing

En toen moest er dus geklust worden. Als eerste (weer?) een doorgang van de slaapkamer naar de badkamer. Dat werd deze plek hieronder. De andere kant van dit cellenblokmuurtje was dus die ’70s inloopkast, uitkomend in de slaapkamer.

Zo zag het er uiteindelijk uit toen alles gesloopt was (hier is het bad dus ook weg uit de oude badkamer):

De fase van ‘erger kan het niet worden’ 😉 Maar daarna kon het opbouwen beginnen. Dat duurde voor de inloopkast wel eventjes, want de focus lag op de slaap- en badkamer.

Hieronder kijk je vanaf de muur met de leidingen (twee foto’s naar boven) naar de gang. Wij hebben deze ruimte verdeeld in een apart toilet (bereikbaar vanaf de gang) en de inloopkast. De muur links is de nieuwe badkamermuur.

Als de muurtjes eenmaal geplaatst zijn en er kan gestuct worden, dan gaat het hard:

Afwerken

Ook werd er een nieuwe vloer ingelegd, die wat omhoog moest komen, want de originele vloer liep erg scheef. Toen kon het afwerken beginnen. Dit huis is rijk geornamenteerd, dus brachten we profielen in dezelfde stijl als in de rest van het huis terug rondom de ingang.

Wij wilden in de inloopkast dezelfde kleur groen als in de slaapkamer, een prachtige diepe kleur:

Toen was het tijd voor vloerbedekking. Het werd dezelfde als in de slaapkamer, deels gemaakt van maïsvezels. We kochten 2 Pax-kasten van Ikea (wie heeft ze niet) die mijn vriend helemaal zelf heeft ingekort en aangepast, zodat ze precies passen in de breedte van de kast. Ook alle laadjes, erg knap!

Het resultaat

En dan nu: de reveal! Hoe is het uiteindelijk geworden? Nou… zo:

Gaaf he! En minimalistisch ook. De spiegel is niet alleen handig met aankleden, hij maakt de ruimte ook optisch groter. Ik vind het lijnenspel en het wit versus het groen zo mooi! Hier dus links de slaapkamer (schouw is nog net te zien) en rechts de badkamer.

De matzwarte ophanghaakjes voor de badjassen zijn de laatste toevoeging, gisteren speciaal voor jullie opgehangen 😉

Dat is ie! Ik vind het echt een heerlijke ruimte. En ondanks dat hij niet groot is, is het wel heel fijn om zo’n vaste ruimte te hebben voor je kleding. Achter de kast zit dus het losse toilet, een ruimte die al heel wat langer af is.

Wat vind jij ervan?

Productinfo:

Plafond: silicaatverf in RAL 9010 (Sio)
Muurkleur: silicaatverf, een variant op RAL 7033 (Sio)

Badjashaakjes: Bol.com
Schakelmateriaal: Gira E2 antraciet
Plafondspot: Lampenlicht 3-voudig inbouwspot verstelbaar (niet op de foto)
Vloerbedekking: SmartStrand tapijt in zandbeige, mix van maïsvezel en polyester
Kasten: Pax, Ikea, in eikenkleur
Passpiegel: Nissedal, Ikea in zwart

Anja

7 reacties op ‘De inloopkast is af! | Verbouwing

 1. Leuk! Ik ben ook gek op Pax. Ik ben namelijk niet zo erg lang en ik vind het fijn dat ik alles op ‘mijn’ hoogte kan aanpassen. Helaas heb ik nu vreselijk hoge kasten waar ik nét niet bijkan zonder opstapje en lades waar je net een stapeltje van twee t-shortjes in kan leggen. Het ziet er mooi uit aan de buitenkant maar ik wil ook gewoon weer Pax kasten. Dus: klein beetje jaloers 🙂 Maar op de allerbeste manier! Geniet er van!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Daenelia, dank je. Ja we zijn er erg blij mee! We hebben ze bewust opengelaten aan de achterkant, zodat het groen goed te zien blijft. Daardoor ogen ze minder massief. Fijne kasten!

   Like

  1. Dankjewel Roos. De kasten zijn nu samen ongeveer 112 cm breed. We hebben er 2 van 75 cm breed gekocht. Is geen gemakkelijke klus maar met het juiste gereedschap te doen. Anders dan mijn ondergoed (ladekastje) en wat seizoenskleding ligt vrijwel alles in deze kast.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.