Wat deed ik tijdens mijn verlof? Hoe beviel de to-do lijst?

Eén dag voor ik met zwangerschapsverlof ging – 8 juni – schreef ik de post ‘Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof‘. Ik zag het helemaal voor me: dit werd mijn tijd, de periode waarin ik me kon voorbereiden op de kleine, nog wat tijd voor mezelf kon pakken en… nou, daar kwam dus vrij weinig van terecht!

Net iets meer dan 3 weken later werd onze baby geboren, 2,5 week te vroeg. En van die 3 weken die ik wel verlof had, ging er veel tijd naar de verbouwing van de keuken en was ik ook een paar dagen ziek. Al met al een mooie les: je kunt plannen maken zoveel je wilt, maar dan: life happens…

Uiteindelijk kreeg ik toch nog wel wat gedaan in mijn verloftijd, maar wel een stuk minder dan ik had gehoopt. Hieronder de lijst die ik op 8 juni schreef. De to-do’s met een vinkje heb ik uiteraard kunnen afronden. Je ziet dat dat vooral kleine taakjes zijn. Dat is namelijk ook een les: je hebt in de laatste weken helemaal niet zoveel energie meer. Vriezermaaltijden maken? Superhandig, maar doe het eerder in je zwangerschap. Verder heb ik bij sommige puntjes wat extra commentaar gezet. Handig voor als jij binnenkort met verlof gaat!

 1. Inbouwkast eetkamer opruimen ✔️
 2. Vriendin en haar baby bezoeken ✔️ – 2 dagen vóór de baby ’s nachts zich aandiende reisde ik nog per trein naar Brabant!
 3. Zwangerschapsfotoboek afmaken en laten printenNiet gelukt, en hij is nog steeds niet af.
 4. Alles in huis halen van m’n minimalistische babyuitzetlijstNiet gelukt, in de kraamweek is m’n man nog regelmatig naar Kruidvat en Hema geweest…
 5. Alle kleertjes enzovoorts wassen ✔️
 6. Zwangerschapsfotoshoot doen ✔️– Hier ben ik ook heel blij mee, deze had ik al eerder gepland.
 7. Video skills verbeteren (editen) Niet eens aan begonnenach, dat komt later wel een keer.
 8. Enveloppen voor de geboortekaartjes bestellen en schrijven ✔️
 9. Babykamer helemaal afmakenEr moeten nog wat kleine dingen gedaan worden.
 10. Ziekenhuistas klaar (vluchttas) ✔️ Gelukkig maar! Dit is dus wel een hele belangrijke om zo snel mogelijk te doen!
 11. Klossen, douchekruk en rugsteun lenen ✔️Deze ook! Gelukkig hebben veel van deze leenbureaus een volgende-dag-in-huis service.
 12. Borstvoedingsmand samenstellen ✔️
 13. Kraamtijd-verzorgingsmand klaarmaken (maandverband etc) Dit was geen ramp en heeft de kraamverzorgster voor me geregeld.
 14. Flesjes en -rager steriliserenIk had nog niet eens flesjes in huis!
 15. Self-care afspraken: pedicure, kapper, massage… Ik ben alleen naar de kapper geweest. Ook dit had ik graag wat meer prio gegeven, want nu met een kleintje is dat toch een stuk lastiger.
 16. Weeën-timer app downloaden ✔️
 17. Geboorteplan mailen en printen ✔️
 18. Autostoeltje klaar ✔️
 19. Misschien: kant-en-klare smoothiemixen maken voor na de bevalling – Hahaha, was wel tof geweest, maar geen prio.
 20. Misschien: vriezermaaltijden maken. – Nope

Zoals gezegd ben ik niet heel teleurgesteld, al had ik best nog even wat langer willen genieten van m’n “vrije” tijd. Tot rust had kunnen komen na het werken. Dat was ook wat andere lezers schreven als reactie op mijn to-do lijst. Nu ging het allemaal wel heel snel (de bevalling ook… willen jullie daarover lezen?). Het grote voordeel is dat ik ook 2,5 week langer kan samenzijn met ons kindje, en dat is ook heel veel waard. Zo zie je maar weer: het leven gaat zoals het gaat!

Als je dit bericht leest omdat je zelf ook met verlof gaat, wens ik je een mooie tijd en natuurlijk een gezond kindje toe!

Anja

4 reacties op ‘Wat deed ik tijdens mijn verlof? Hoe beviel de to-do lijst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.