Wat kwam erbij en wat ging er weg – September

Voor mijn gevoel heb ik de Wat Ging Er Weg van augustus vorige week geschreven, maar niets is minder waar: we zijn wéér een maand verder. Wat er in september allemaal in huis kwam en op welke wijze, dat lees je weer in dit bericht.

Waarom houd ik dit soort overzichtjes bij? Een stukje verantwoording naar mijzelf (en jullie, haha) maar ook om bewust te worden van wat ik koop, wanneer ik iets krijg, waar mijn geld naartoe gaat en waarvan en op welke manier we afscheid nemen van dingen. Dat is best ontnuchterend soms!

Wat kwam er in huis?

 • Blouse wit (gekocht, tweedehands)
 • Spijkerblouse (gekocht, tweedehands)
 • Blazer (gekocht, tweedehands)
 • 8 babykleertjes (gekocht van cadeaubonnen, nieuw)
 • 2 baby drinkflesjes (gekocht, nieuw)
 • Flesje tea tree olie (gekocht, nieuw)
 • 8 dinerborden (gekocht, nieuw)
 • 2 slaapzakjes baby (gekocht, tweedehands)
 • 2 kussenhoesjes (gekocht, nieuw)

Wat ging er weg?

 • 5 ‘oude’ dinerborden, weggegeven

Totaal in: 26
Totaal uit: 5

Eindoordeel: Deze maand begon met een nieuwe verbouwronde en twee weken ervan waren we ook nog eens op vakantie. Daardoor had ik weinig tot geen tijd om te ontspullen. Onze kleine man groeit als kool en had te weinig kleren in maatje 56. Ook kocht ik twee slaapzakjes in een maat groter. De 5 dinerborden die we nog hadden waren te weinig voor ons gezin, dus bestelde ik een nieuwe set en gaf ik de “oude” weg. Verder ben ik bezig met een update van mijn eigen garderobe en dus kocht ik een paar preloved items via Vinted. De kussenhoesjes waren niet nodig, maar mijn ‘oude’ herfstkussenhoes was verdwenen… dus met deze hoop ik weer lang te kunnen doen.

In bovenstaande lijst neem ik deze categorieën niet mee: spullen voor de verbouwing (bijv. verf of hout), essentiële zaken zoals medicijnen en gebruiksartikelen zoals boodschappen en basisverzorging (zeep).

Eerdere edities teruglezen:

Wat kwam erbij en wat ging er weg – augustus 2022
Wat kwam erbij en wat ging er weg – juli 2022
Wat kwam erbij en wat ging er weg – juni 2022
Wat kwam erbij en wat ging er weg – mei 2022
Wat ging er weg – januari 2019
Wat ging er weg – december 2018
Wat ging er weg – november 2018
Wat ging er weg – oktober 2018
Wat ging er weg – september 2018
Wat ging er weg – augustus 2018

Anja

6 reacties op ‘Wat kwam erbij en wat ging er weg – September

 1. Weer geïnspireerd door jouw lijstje mijn eigen in-out overzicht gemaakt: Afgelopen maand heel veel -uit gegaan omdat manlief en ik het hele huis aan het opruimen en ontspullen zijn. Veel naar de kringloop en veel naar de stort.
  Nieuw een vloerkleed (wat warmer voor de winter, oude houden we voor de zomer) en een nieuwe stofzuiger zijn -in (huis ) gekomen
  Kleding zoals sokken sweaters en bodywarmer voor hem zijn nieuw gekocht.
  Voor mij nieuw gekocht: wat wol om mutsen kussens en trui te breien Ik durf het nog niet aan om op vinted te kopen
  Bevalt dit en gaat het gemakkelijk?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.