Een minimalistisch verlanglijstje, bestaat dat?

Dit is een verouderd artikel. Voor de nieuwste versie, klik hier.
Zondag kwam het eerste mailtje van Lootjestrekken.nl. Of ik mee wilde doen en zo ja, of ik even mijn wensen wilde doorgeven. M’n eerste gedachte was: nu al? M’n tweede: ik heb eigenlijk geen wensen. Hoera voor de vrolijkste tijd van het jaar?!

Minimalistische cadeaus?

Vroeger kreeg ik standaard een (zelfgebreide) sjaal en muts van Sinterklaas (lees: de buurvrouw). Nog wel meer ook hoor, maar daar moest ik aan denken toen ik naar m’n lege online verlanglijstje keek. Welke cadeaus vraag je, als je liever geen nieuwe spullen in huis haalt? Als je bewust leven belangrijker vindt en midden in je opruimproces zit?
Toen ik er met een vriendin over sprak, vertelde zij me dat ik nog blij moest zijn met de optie van een verlanglijstje. Bij haar familie thuis is het de gewoonte om voor elkaar cadeaus uit te zoeken, zonder aanwijzingen of overleg vooraf. En dus heeft zij een kast vol met bodylotions en parfums die ze niet lekker vindt, met snuisterijen voor in huis die niet bij haar stijl passen en keukensnufjes die nooit een keuken van binnen hebben gezien. De eerste stap naar een geschikt cadeau is dus: gebruik een verlanglijstje.

colorful autumn foliage

Cadeau-ideeën

Maar zover was ik dus al, het probleem zat erin dat ik niet wist wát ik moest vragen #firstworldproblems. Ik nam een kop thee en ging met een dekentje én een notitieblokje op de bank zitten (op dit moment besloot ik ook: dit wordt een blogje, hier zitten meer mensen mee) en kwam tot de volgende dingen die ik op mijn verlanglijstje zou kunnen zetten:
  1. Iets praktisch
  2. Iets wat ik zelf al zou gaan kopen 
  3. Een cadeaukaart zodat ik iets groters kan kopen
  4. Iets eetbaars of ‘lekkers’
  5. Een bon/cheque voor een uitje
  6. Geld voor een goed doel

Iets praktisch

Ja, deze is best een open deur. Het is het gemakkelijkst om iets op m’n lijstje te zetten wat ik regelmatig gebruik. Favo doucheschuim, mascara (daar is ie weer) of geurkaars. Als jij trouwens een hobby hebt, kun je daar spullen voor vragen.

Iets wat ik zelf al wilde kopen

Ik draai het hier even met een voorbeeld om: in mijn huis hangt een print van Wijck van Rotterdam, mijn geboorteplaats. Nu het óns huis is geworden (vriend is bij me ingetrokken), leek het mij een leuk idee om zijn geboorteplaats ernaast te hangen. Dat wordt dan ook mijn feestdagencadeau voor hem. Tip 2 is dus: hoe kan Sint of de Kerstman jouw sponsoren in geplande aankopen 🙂 ?

Een cadeaukaart

Ik weet wat je denkt: lame, saai, voorspelbaar. Ja, oké, deze behoeft weinig uitleg en lijkt een beetje op optie 1 en 2. Ik heb nieuw ondergoed nodig en weet dat C&A een betaalbare lingerielijn van eco-katoen heeft. Dus staat er op mijn lijstje nu: een C&A bon. Saai? Ja, vast. Maar prima praktisch.

Iets eetbaars of lekkers

Je favoriete koffie of thee, die nét wat duurder is en je af en toe voor jezelf koopt. Goede chocolade. Marsepein van de bakker. Bokbier of een goede wijn. Of: een biobox of HelloFresh box! Ik kook graag en dus maak je mij blij met kruiden of mixen. Heerlijk genieten dankzij de gever en het is ook zó weer je huis uit.

Een ervaring of uitje

Hoe goed bedoeld ook, met bovenstaande opties haal je nog steeds íets in huis. Als je dat liever niet hebt, kun je om een ervaring vragen. Concertkaartjes. Een museumjaarkaart. Toegang tot een Escape room, tegoedbonnen voor een high tea of een ontspannende massage. Lekkurrrr.

Donatie

Over dit punt heb ik een poosje getwijfeld. Wij ‘doen Sint’ voor een klein bedrag en dat maakt dit punt wat lastig. Maar als je blij bent met wat je hebt en je niet iets hoéft te krijgen voor jezelf, kun je aan Sint / de Kerstman vragen om een donatie in jouw naam. Hoe leuk is het om te weten dat er iemand geholpen is met “jouw” cadeau? Met de GoedeDoelenMonitor kun je verschillende goede doelen met elkaar vergelijken en een goed doel kiezen wat bij je past. Of doe de goededoelentest.

Klaar?!

Mijn online verlanglijstje bevat nu 4 dingen. Vind ik best knap voor een minimalist, haha. In de komende weken schrijf ik trouwens een stuk over het kopen van cadeaus voor iemand anders, want dat moet natuurlijk ook nog gebeuren. Gelukkig hebben we nog zes weken! En ohja, sinds deze week heeft Minimalist Dutchie ook een Facebookpagina, waardoor je makkelijk op de hoogte blijft van nieuwe blogberichten. Like = lief!
Fijn weekend!
xAnja
Anja

3 reacties op ‘Een minimalistisch verlanglijstje, bestaat dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.