Mijn ervaringen met… Bloomon (+ Winactie)

In het voorjaar ging mijn vriend op werkreis en zei hij geheimzinnig dat ik ‘donderdagavond wel thuis moest zijn’. Wat bleek? Hij had een Bloomon abonnement geregeld en jawel, op donderdagavond bracht de bezorger de eerste bos. Nu ik het een tijdje gebruik, is het tijd voor een review. Want dit is voor mij zeker een waardebrenger.

Hoe werkt het?

Een bos bestel je gemakkelijk via de website. Je kunt daarbij kiezen uit small, medium of large. De small versie lijkt het meest op het gewone tafelboeket, qua grootte en type bos. Ik heb de medium bos gekozen, waarbij de stijl wat meer à la veldboeket is. Large is de overtreffende trap van dit veldboeket, met stelen t/m 90 cm lang en méér bloemtakken dan bij de medium variant. Per bos betaal je € 17,95 (s), € 21,95 (m) of € 28,95 (l).

Daarna kies je hoe vaak je de bos wilt ontvangen. Je kunt kiezen uit eens per week, eens per twee weken of eens per maand. Als je een keertje wilt overslaan of als je op vakantie bent, kun je het abonnement pauzeren. Opzeggen kan op elk moment. De bos wordt binnen enkele dagen op een door jouw gekozen bezorgmoment (’s avonds kan ook) bezorgd.

20171027_111959

Wat vind ik ervan?

Pluspunten

Die eerste keer is zo goed bevallen dat ik sindsdien elke maand een bos laat bezorgen. Dat is altijd een feestje: een mooie bos, een vrolijke bezorger en twee tot drie weken lang een bijzonder boeket in huis. Persoonlijk gezien is het ook steeds weer een reminder aan de lieve geste van mijn vriend.

De bezorger is altijd netjes op tijd, binnen het aangegeven tijdsvak. Je krijgt een sms’je van tevoren. De bloemen worden geleverd in stevig karton, zijn vers en ‘apart’. Er zit een kaartje bij elke bos, met uitleg over de soorten bloemen en de naam van het boeket. Meer uitleg over het boeket staat online.

20171027_113758

In het begin is het opmaken van het boeket even puzzelen, maar daar hebben ze goede tutorial video’s voor. Ik vind het leuk dat er zo’n variëteit in de bloemen zit. Bloomon werkt ook met seizoenen. Na elke bezorging kun je je mening geven over de bloemen. Één keer vond ik het boeket nét te bont (echt alle kleuren van de regenboog) en dat heb ik ze ook laten weten. Een andere keer kreeg ik juist een boeket in verschillende wit-tinten. Bijzonder gevarieerd dus.

Het vergt een beetje tijd en aandacht om de bloemen zo lang mooi te houden, maar dat is niet meer dan logisch en geldt voor alle boeketten. Ik verschoon het water elke 3 à 4 dagen en knip dan de stelen bij. Het contact met de klantenservice (ik kon een keer niet op tijd thuis zijn, heb de bloemen een week verzet) is ook prima verlopen. Snelle service en keurig geregeld.

Marketingtechnisch is dit echt een perfect uitgedacht concept: tot in de puntjes verzorgd. Het verpakkingskarton en het kaartje zijn recyclebaar. Als minimalist waardeer ik het dat er in huis één item staat wat de aandacht trekt. Door eens per maand zo’n boeket te kopen, houd je het speciaal.

20171027_112239

Minpunten

De bos heeft vooral bloemstelen en bloemtakken en dus zit er minder groen in. Dat vind ik mooi, maar dat is persoonlijk. Van de Bloomon stijl moet je houden. En over smaak valt niet te twisten. Je bos blijft, mits goed verzorgd, zeker twee weken staan. Sommige bloemtakken houden het ongeveer een week vol, maar dan nog blijft er nog steeds een prima bos over. Na een aantal dagen heb je dus wel een minder grote bos.

Wat ik mis is een app waar je je bestelling kan wijzigen, aanpassen of pauzeren. En direct contact kunt hebben met de klantenservice. Je kunt nu wel gewoon inloggen op de website en bijvoorbeeld chatten met een medewerker.

Elk boeket is best prijzig, maar hiervoor ontvang je een origineel kunstwerk van bloemen aan huis en ja, je betaalt ook mee aan het concept. Maar het scheelt jou tijd – tijd die je weer aan andere dingen kunt besteden! Dat gezegd hebbende, kun je dit natuurlijk prima missen als je budgetvriendelijker wilt leven en zijn er andere opties genoeg.

20171027_113903

Heb jij ook een Bloomon abonnement? Hoe bevalt het jou? Als je een bestelling overweegt, gebruik dan deze link, dan ontvang je een vaas gratis bij je eerste levering! Volg je me op Facebook, dan maak je kans op een gratis Bloomon bos – ik stuur hem je toe!

xAnja

Anja

10 reacties op ‘Mijn ervaringen met… Bloomon (+ Winactie)

  1. Ik vind het juist een enorm pluspunt dat er geen groen in zit. Groen is goedkoop en overbodig. Ik haal dat altijd uit de ‘gewone’ bossen die je in de reguliere bloemenwinkels koopt. Het is goedkoop oppimpen van een bos. Inderdaad, smaken verschillen.
    De bloemen van Bloomon zijn altijd erg apart en kraakvers. En je krijgt er een mooie vaas bij.
    Ik ben ook even lid geweest van Bloomon en sta nu op ‘pauze’, maar was altijd erg positief over de bloemen, de bezorging en verzorging. Wel prijzig, dat wel. Maar je betaalt nu eenmaal voor gemak. Je kunt ook zelf naar de bloemist en daar iets van 12 mooie bloemen uitzoeken. Maar daar moet je dan tijd voor maken. Of het dan echt heel veel scheelt, zou ik niet durven zeggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.