10 Manieren om een wit t-shirt te dragen + review

Als we het over basisstukken voor in je kledingkast hebben, kan een goed wit t-shirt bijna niet ontbreken. Maar in mijn kast was dat helaas wél één van de missende artikelen. Daar kwam ik achter toen ik research deed voor de Capsule Piramide, een simpel systeem van ongeveer 30 kledingstukken waarmee je het hele jaar kunt doen.

10x stylen

En als er zoiets is als minimalistische kleding, dan hoort een mooi wit t-shirt daar toch zeker ook bij: simpel, clean, multifunctioneel. Het is inderdaad op zoveel manieren in te zetten:

  1. Onder een blazer als vervanger van een blouse
  2. Ingestopt in een kokerrok of a-lijn rok met hoge taille
  3. Boven grijze of blue jeans, ingestopt of er losjes overheen
  4. Onder een vestje in een leuke print
  5. All white: boven een witte jeans
  6. Met een maxi-jurk of boho-rok
  7. Boven een short (met of zonder print)
  8. Onder een blouse als extra laagje (voor- of naseizoen)
  9. Met een spaghettitop in zwart erop of eronder
  10. Boven een beige of grijze pantalon

En dat zijn dan nog maar een paar ideetjes waar ik zo mee kwam. Omdat zo’n multi-inzetbare top dus ontbrak in mijn collectie, ging ik er naar eentje op zoek. Ik vond de perfecte ‘tee’ bij White Dots. Deze webshop, met mooie items in minimalistische stijl, is iets meer dan een jaar geleden gestart door Suzan. Zij koestert de wens dat mooie, milieuvriendelijke merken voor iedereen verkrijgbaar moeten zijn.

20180720_142827

Bewust kiezen

Zo kun je in de shop kleding kopen van sustainable brands die meestal niet in Nederland te koop zijn, zoals Alternative Apparel. Dit merk maakt niet alleen milieuvriendelijke en fair trade kleding, ze werken ook met eco-friendly processen. Zo hebben ze onder andere een ‘groen’ kantoor. Ik vind het tof dat Suzan met deze gedachte een webshop heeft opgezet en wil het graag promoten. Maar dan moeten de items in de webshop natuurlijk ook wel van hoogstaand niveau zijn 🙂

Het Dots t-shirt heb ik van haar gekregen ter review en ik kan je zeggen: ik ben er enorm blij mee. Het is echt een waardevolle toevoeging aan mijn capsule garderobe: een prachtige multifunctionele top, superzacht, stoer en vrouwelijk tegelijkertijd. Ik draag op de foto’s maat M, bewust een wat grotere maat, omdat ik geen strak exemplaar wilde, maar juist een loose-fit. Dit t-shirt is er in S, M en L en is van 50% katoen en 50% polyester. Aan de netheid van de afwerking (zoals de stiksels), zie je dat het een shirt van hoge kwaliteit is.

IMG-20180726-WA0005

Je begrijpt: tijd om Suzan en White Dots in het zonnetje te zetten. Het leuke van dit soort kleinere shops is ook de aandacht die er in elke bestelling zit, zo wordt het geheel niet alleen milieuvriendelijk verpakt – het was echt een cadeaupakketje, inclusief kaartje. Dat is toch zoveel fijner dan kopen bij een “grootgrutter”.

Suzan, dankjewel voor de samenwerking en tof dat je dit initiatief gestart bent. Het is echt een webshop om vaker een kijkje te nemen! Keep up the good work!

xAnja

Ps. Ook op zoek naar een nieuw t-shirt? Je vindt de shop hier: whitedots.nl. De foto’s van mij zijn genomen in Het Park in Rotterdam, nabij Dudok in het Park en de Euromast.

Anja

8 reacties op ‘10 Manieren om een wit t-shirt te dragen + review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.