Herfst Bucket List 2020: een update

Met nog één herfstachtige maand voor de boeg (december vind ik toch echt al winter) leek het me goed om een update te schrijven over de activiteiten van mijn Herfst Bucket List van 2020. Een beetje a la Lief dagboek dus 😉 … lees je mee?

Als je geen idee hebt waar ik het over heb, lees dan deze blogpost eerst even. Hier vind je mijn herfst bucket list, de gratis printable en een lijstje met 30 activiteiten als je nog inspiratie zoekt voor november.

Wat heb ik al afgevinkt?

Appels of peren plukken

Op 5 september plukte ik met mijn neefje van (bijna) 4 en mijn zus (zijn moeder) een lading appels en peren in de boomgaard van de Buytenhof in Rhoon. Het was prachtig zonnig weer en voor slechts € 1,50 per kilo konden we ook nog lang snoepen van onze zelfpluk. Echt een aanrader!

Dierendag

Onze twee harige viervoeters kregen allebei een terrine van Sheba op een ontbijtbordje. Zondag 4 oktober was verder een rustige dag.

Bolchrysant kopen

Ik nam begin september bij de supermarkt een oranje-rode bolchrysant mee. Hij stond tot vorige week bij de voordeur, toen was ‘ie echt uitgebloeid. Ik denk dat als ik ‘m vaker water had gegeven, hij misschien nog wel langer meegegaan was *oeps*.

(Update 12-11) Tip van lezer Marietje: als je de bolchrysant in de tuin plant komt hij volgend jaar 4x zo groot omhoog en bloeit hij later en langer! Hij verdort eerst helemaal, maar dat komt weer goed.

Herfstkrans maken

Voordeur poetsen

Deze twee pak ik even bij elkaar op: inderdaad poetste ik de voordeur – ik gaf ‘m zelfs een nieuwe laag beits – en maakte ik deze herfstkrans zelf met behulp van echte (gedroogde) en namaak-herfstbladeren, besjes en bramen. De kastanjes zijn allemaal echt en uit eigen tuin. De basis is een strokrans.

Herfst Capsule Wardrobe samenstellen

Yep, hier ook een vinkje! Ik schreef er een heel artikel over.

Herfstgeur in huis

Bij Holland & Barrett kocht ik de ‘sensual’ aromatherapie olie, een mix van cederhout, jasmijn, patchoeli, sandelhout, sinaasappel en ylang ylang voor in mijn geurverstuiver. Dit is zo’n fijne hout-achtige maar toch frisse geur.

Iets leuks doen met Halloween

Check, tijdens het schrijven van mijn inspiratiepost wist ik al wat we zouden gaan doen met dit avondje. Mijn vriend (voor hem was het een verrassing) kroop in de rol van detective om een zaak om te lossen. Geen eenvoudige opgave! Natuurlijk hadden we daar ook allerlei lekkers bij. Het was erg geslaagd.

Kaneelbroodjes bakken

Met zoonlief bakte ik Scandinavische kaneelbroodjes voor het eerst. Met die zoete – zelfgemaakte – kleefsaus erbij natuurlijk. Filmpje erbij, dekentje en de hygge avond was geslaagd. Ze gingen in één ruk op en het huis rook heerlijk 😉

Wat deed ik (nog) niet?

 • Herfstwandeling – natuurlijk wandelden we, maar een echte stevige herfstwandeling door de bossen kwam er nog niet van. Onze weekenden zijn vooral gevuld met klussen. Snel maar inplannen voordat het echt te koud wordt.
 • Pompoensoep maken – ik kookte al wel met pompoen deze maanden, maar ik maakte er nog geen soep van. Dat gaan we deze week maar eens eten!
 • Appeltaart bakken – onze oven is oud en gaar. Ik vind het idee van een appeltaart bakken heerlijk, maar ben bang dat ie er van boven zwart én van ondere halfgaar uitkomt. Ik denk dat dit ‘m niet meer gaat wroden.
 • When Harry met Sally kijken – Andere films kregen voorrang… maar deze is toch nog wel een ‘must’ hoor.
 • Tuin winterklaar maken – Nog niet aan toegekomen. Ik hoop er snel over te schrijven.
 • Pumpkin spice latte @ Starbucks – Ik ben eigenlijk zelden meer in de buurt van een Starbucks te vinden (treinstation, winkelcentrum) en toen ik in Düsseldorf was voor mijn werk, koos ik een chai latte… aangezien ik nu in mijn No Spend November zit, denk ik niet dat dit ‘m nog gaat worden. Tenzij iemand het me cadeau wil doen 😉

Tot zover mijn lijstje met leuke to-do dingen voor de herfst. Gedaan: 9 van de 15 bucket list activiteiten. Geen slechte score, al is dit natuurlijk absoluut geen wedstrijd ofzo. Aan het eind van november schrijf ik nog een korte update en dan…. komt er misschien ook wel een winter bucket list, wie weet!

Ik vind het ook leuk om te lezen wat jij op je bucket list hebt gezet en wat je al gedaan hebt. Dat geeft mij dan misschien weer inspiratie voor de herfst lijst van volgend jaar.

xAnja

Anja

6 reacties op ‘Herfst Bucket List 2020: een update

 1. Mooi, die herfstkrans! Voor de appeltaart zou je altijd de bovenkant na een tijdje kunnen afdekken met aluminiumfolie, zodat hij niet donkerder wordt, maar wel verder gaart 🙂

  Like

 2. Leuke website en blog! Wat betreft de bolchrysant, als je die in de tuin plant komt hij volgend jaar 4x zo groot omhoog en bloeit hij later en langer! Hij verdort eerst helemaal, maar laat dat je niet afschrikken. Je kan nu ook nog de uitgebloeide bloemetjes eruit halen en hopen dat ie nog een keer bloeit! De bloeitijd is namelijk nog niet voorbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.