Mijn Werkreis Capsule Wardrobe (Winter)

Het is misschien een verrassing, maar naast deze blog heb ik ook nog gewoon ander werk 🙂 Als ZZP’er bepaal ik zelf mijn uren en mijn opdrachtgevers. Inmiddels werk ik al geruime tijd voor een organisatie waarvoor ik regelmatig op reis moet (mag). Dat is met name binnen Europa. Ik ben een aardige cityhopper geworden en heel blij met de intercity direct naar Schiphol.

Needles to say: ik ben een aardige expert geworden in het samenstellen van zakelijke outfits die in je rolkoffertje / carry-on passen. En dan ook nog eens mooi blijven. Ergo: een capsule garderobe voor zakelijke trips. Zo was ik vorige week 4 dagen naar Rome voor een congres en verschillende meetings. En dit had ik mee (zie onderaan de pagina voor productinfo):20171121_151051-COLLAGE.jpg

 1. zwarte blouse
 2. grijze blazer
 3. witte tanktop
 4. donkerblauwe jeans
 5. zwarte hakjes
 6. grijze high heels
 7. loafers
 8. witte blouse
 9. zwarte tanktop
 10. grijze pantalon
 11. donkergroene jurk / tuniek
 12. zwarte jurk met lange mouw

20171121_151555.jpg

Nummers 1 t/m 5 droeg ik in het vliegtuig, 6 t/m 12 zaten in mijn rolkoffertje. Sommige producten herken je wellicht vanuit mijn basisgarderobe. Voor zo’n paar dagen weg zijn dit niet heel weinig kledingstukken. En 3 paar schoenen! Ja, nee, dat klopt. Very true indeed. Maar met deze stukken kan ik wél onwijs veel combinaties maken (excl. schoenen):

 1. grijze blazer / zwarte blouse / jeans
 2. grijze blazer / zwarte blouse / pantalon
 3. grijze blazer / witte blouse / jeans
 4. grijze blazer / witte blouse / pantalon
 5. grijze blazer / witte tanktop / jeans
 6. grijze blazer / witte tanktop / pantalon
 7. grijze blazer / zwarte tanktop / jeans
 8. grijze blazer / zwarte tanktop / pantalon
 9. grijze blazer / donkergroene jurk
 10. grijze blazer / zwarte jurk
 11. zwarte blouse / witte tanktop / pantalon
 12. zwarte blouse / witte tanktop / jeans
 13. witte tanktop / witte blouse / jeans
 14. witte tanktop / witte blouse / pantalon
 15. witte blouse / zwarte tanktop / pantalon
 16. witte blouse / zwarte tanktop / jeans
 17. witte blouse / zwarte jurk
 18. zwarte jurk
 19. donkergroene jurk
 20. donkergroene jurk als tuniek / jeans

Bam! 20 combi’s. Misschien is de variatie niet enorm hoog, maar dat vind ik oké, ik vind de simpele en ‘veilige’ kleuren ook wel zo professioneel voor een werkreis. De basis is zwart-wit-grijs, in dit geval aangevuld met groen. Ik heb dan ook groene, crèmekleurige en grijze accessoires mee om de kleding mee te pimpen: oorbellen, kettinkje, ring.

Er is namelijk altijd minimaal één avond waarop ik ‘chique’ moet verschijnen. Een netwerkdiner of een avond uit bijvoorbeeld. Daarom gaan er twee jurkjes en 3 paar schoenen mee, ook al blijf ik maar vier dagen. Dan draag ik ook de parels weer eens 😉

Minder? Minder!

Minder meenemen kan dus zeker wel. Ik zou de high heels (6) en de donkergroene jurk (11) en één van de tank tops (3, 9) gemakkelijk thuis kunnen laten. Dat maakt het wel wat saaier, maar als ik alleen meetings en geen sociale (avond)verplichtingen heb, dan is dat een prima optie.

Ik kan deze winterse werkreis capsule wardrobe makkelijk veranderen door dezelfde basis te gebruiken en één of twee andere (zomerse) kleuren toe te voegen. Een tweede optie is het vervangen van de:

 • grijze blazer voor zwarte blazer
 • zwarte blouse voor een kleurrijke / print blouse
 • donkerblauwe jeans voor een grijze jeans

Je kunt dan eigenlijk hetzelfde riedeltje doen, zeker als je er ook nog eens een bijpassend jurkje met een print bij gooit. Minder zakelijk maar je de outfits door de blazer te vervangen voor een (lang) vest of spijkerjasje. En dan is deze capsule wardrobe ineens ook heel geschikt voor een citytrip / korte reis met je lief of met een vriendin!

Inpakken is een eitje geworden en dat scheelt enorm in tijd en stress vooraf. I’m loving it.

Ciao 🙂
Anja

 

Zwarte jurk: H&M collectie Viktor & Rolf // grijze pantalon: H&M // donkergroene jurk: COS // tanktop met kant: H&M // donkerblauwe jeans: tweedehandswinkel, geen label // witte tanktop: Hema // zwarte V-neck blouse: WE // grijze blazer: H&M // witte blouse: H&M.
Anja

7 reacties op ‘Mijn Werkreis Capsule Wardrobe (Winter)

 1. Leuk blog over duurzame kleding. Ik ben het volkomen met je eens dat juist de grote bedrijven die kleine stapjes zetten richting milieuvriendelijker of juist mensvriendelijker produceren van hun kleding toegejuigd moet worden.

  Zelf ben ik al jaren duuzaam wat betreft mijn kleding, ik draag echt alles op wat ik koop, ik zit er ook niet zo mee als er een gat in mijn trui of broek zit, ik trek het gerust aan. Als ik tijd en of zin heb repareer ik het wel maar in de tussentijd trek ik het gewoon met gaten aan. Ik heb heel weinig kleding. Wat ik eventueel koop is 2de hands of duurzaam maar dat laatste gebeurd zelden gezien duurzaam niet zo duurzaam is als 2de hands.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.