Mijn blog bestaat 4 jaar! + Doneren en winnen

Tsjonge. Gisteren, op 26 juni 2021, bestond mijn blog precies 4 jaar. En wat is er – vooral in het laatste jaar – veel gebeurd. Vandaag eens even een recap en een speciale winactie, waarbij JIJ iets moois kunt winnen – maar kinderen die het niet zo breed hebben thuis ook!

Juni 2020 tot nu stond vooral in het teken van corona. Ik ben er goed doorheen gekomen – lichamelijk – maar dat het leven, en dus de onderwerpen op mijn blog, anders waren, merkte ik goed. En jullie als lezers dus ook. Het was ook het jaar van een nieuwe baan voor mij – waardoor het bloggen soms wat in de knel kwam – en een verbouwing die niet liep zoals gedacht (understatement of the year). Maar ook twee nieuwe series – één op speciaal verzoek – en een andere weekplanning met elke woensdag en zondag een nieuw artikel.

En ja, ik had natuurlijk gisteren op mijn officiële blogverjaardag een berichtje kunnen schrijven, maar jullie zijn inmiddels vast gewend aan mijn woensdag-zondag-schema, dat het me wel prima leek om daar vandaag over te schrijven. Ook nog eens in alle rust, gisteren was een drukke zaterdag als vanouds. Ik ben daar in het afgelopen jaar gemakkelijker in geworden. En gelukkig kan dat ook, jullie blijven me opzoeken en meelezen – ook als ik een keertje door omstandigheden over moet slaan.

The good & the bad

Ik ben oprecht trots op dit kleine stukje internet van mij. Dankbaar ook, voor zoveel lieve mensen die lezen, reageren en mij hun suggesties sturen. Samenwerkingen met mensen en merken die ik heb mogen opzetten. Kansen die ik heb gehad door m’n blog. Ik heb zelden haters of vervelende comments – ze zijn in vier jaar op één hand te tellen geweest – en ik ben me er echt bewust van dat dat iets bijzonders is ❤ Hoe mooi het ook is dat lezers soms elkaar adviseren in de reacties. Mij aanvullende tips geven, als ik over een bepaald onderwerp heb geschreven. Als jullie laten weten wat er voor jullie werkt en wat niet. Mijn laatste over to-do lijstjes is daar een mooi voorbeeld van.

Daarvoor dus een hele grote, dikke, oprechte: ‘bedankt’.
Want daar heb ik 0% invloed op, dat komt echt door jullie.

Blogcijfers tot zover

Goed, om te zorgen dat dit geen zakdoek-en-tranen speech wordt, over naar iets anders: wat cijfertjes. Iets wat ik rondom een blogverjaardag meestal even aanstip. Speciaal voor de statistiek- en cijferliefhebbers onder ons (alles t/m vorig blogbericht)

 • Mijn persoonlijke favoriet: ik ben trots dat ik mijn nieuwe maandelijkse Plan met mij-serie heb gelanceerd eind 2020. En dat volhou, haha. Via m’n blog, Instagram en Facebook krijg ik berichtjes dat jullie ook mee plannen. Die serie is voor mijzelf heel waardevol, geeft een soort “lief dagboek” vibe aan m’n blog én inspireert jullie tot aanpakken – echt gaaf!
 • Totaal aantal weergaven: 1.001.619 (over het miljoen 😮 )
 • Gepubliceerde berichten: 537
 • Populairste dag: zondag
 • Populairste uur: 21:00 (vorig jaar was het nog zondag 22:00 uur, haha. Redelijk steady).
 • Totaal aantal reacties: 4.911
 • Totaal aantal geschreven woorden: 358.681 (and counting 😉 )

Ik kijk niet vaak naar deze statistiek, maar als ik het doe ben ik altijd verbaasd. Ik ben dit jaar minder gaan bloggen (van drie naar twee keer), maar dat heeft de cijfers bijna niet beïnvloed. Misschien ben ik zelfs wel beter (hogere kwaliteit) gaan schrijven. Dat laat ik graag aan jou.

Winactie: b/dubbel feest

Anyway, genoeg daarover. De blog is jarig, hoera hoera. Ik ben blij en dankbaar en wie jarig is, die trakteert. Vorig jaar heb ik een lezer verrast met een speciaal MinimalistDutchie verrassingspakket (met daarin een belevenisbon, was een high tea) en ik vond dat dusdanig leuk dat ik dat wel wilde herhalen.

Door te reageren op deze blogpost, maak je kans op de 2021 editie van het Minimalist Dutchie verrassingspakket, met daarin onder andere:

 • een belevenisbon
 • een aantal MD favorieten
 • iets lekkers met bubbels

Maar dat niet alleen. Ik wilde ook iets goeds doen voor de maatschappij als dank en uit naam van mijn lezers en volgers. Voor elke reactie op dit blogbericht doneer ik € 2 aan Nationaal Fonds Kinderhulp, specifiek voor hun Actie Zomerpret. Er zijn in Nederland zo’n 300.000 kinderen en jongeren die opgroeien in armoede, waardoor er in de zomer geen of weinig geld is voor vakanties of vakantieactiviteiten. Kinderhulp biedt hen een Zomerpretpakket: een rugzak vol leuke zomerspullen: een leesboek, waterpistool, kaartjes voor de bios.

Dus: zelfs als je zelf niet zit te wachten op het verrassingspakket (geef dat in je reactie aan, dan neem ik je niet mee in de loting), is een reactie erg gewenst. Ik vind het namelijk ook superleuk om te lezen hoe lang jij al volger bent, wat je favoriete onderwerp is, of waarom je mijn blog leest. Dat helpt mij weer in het schrijven van artikelen in de komende tijd. Reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 3 juli, zodat ik snel het totaalbedrag kan overmaken.

Nogmaals dankjewel lieve lezers! Neem een taartje op mij vandaag. Op naar de 5e blogverjaardag!

xAnja

Goed om te weten: alleen mensen die op dit artikel op mijn blog reageren (je reactie is dan onder dit bericht zichtbaar), maken kans op het verrassingspakket en tellen mee voor deze actie. Als je dus op m’n Facebook-post of Instagram-post reageert, telt dat niet mee.

Anja

39 reacties op ‘Mijn blog bestaat 4 jaar! + Doneren en winnen

 1. Hoi Anja, gefeliciteerd! Ook ik word blij van je blog vol inspiratie en fijne lees momenten. Ik hoef geen verrassingspakket. Mooie actie voor het zomerpakket.

  Like

 2. Gefeliciteerd! 4 jaar, echt heel tof. Maak er een leuke dag van, lekker veel vieren!

  Ik heb je laatst pas ontdekt maar lees je blog echt met veel plezier! Super veel leuke blogposts om lekker in te halen ook nog. En die cijfertjes, wow, echt heel veel! Kan ik alleen maar over dromen 🙂

  Doe heel graag mee met de winactie!

  Like

 3. Gefeliciteerd Anja met je blog, vier jaar is in Blogland volgens mij superlang, op de volgende vier! En hoe tof dat je aan Kinderhulp doneert ❤️ al helemaal na het corona jaar hard nodig. And i’m not gonna lie, doe ook mee met je actie ☺️

  Like

  1. Gefeliciteerd! 4 jaar alweer 😊 ik lees met veel plezier je blogs en heb de zomer bucketlist alweer in de kamer hangen. Ik haal veel inspiratie uit je verhalen. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met schrijven. Super mooie actie voor kinderhulp! 🙏
   Ik doe graag mee met de winactie ❤

   Like

 4. Hallooo Anja,
  Van harte gefeliciteerd! Ik ben begonnen met lezen/teruglezen van je blog berichten ergens rond de duurzame babybox win actie!
  Ik was enorm verrast dat ik de winnaar mocht zijn.

  Uiteindelijk is de prijs naar mij schoonzus gegaan, en toeval of niet vandaag vieren we de eerste verjaardag van mijn Lieve neefje Teije!
  Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nou precies leuk vind aan je blog maar ik haal vooral inspiratie uit duurzame en minimalistische berichten en ook de verbouwing is favoriet aangezien ik zelf ook nog een aantal grote verbouwingen (badkamer/keuken) te gaan heb.

  Ik hoop dat er nog vele mooie verhalen komen, en wil me afmelden voor deze win actie. Maar wilde graag ook reageren voor het goede doel.

  Like

 5. Hiephiephoera!
  Gefeliciteerd 🎈
  Ik sla sinds 1,5 jaar geen week over dat ik niet op je blog kijk.
  Vind het superfijn om te lezen & ik ben sinds 2 maanden ook begonnen met de maandgoals. Superfijn!
  Bedankt voor alle inspiratie tot nu toe en die gaat komen😇

  Like

 6. Ha Anja,

  Van harte gefeliciteerd met het jubileum. 🥂
  Ik kijk echt uit naar je berichten en lees ze allemaal en hoop nog lang van je te horen.
  Wat een goed idee: de donatie aan Kinderhulp. Die waterpistooltjes trekken me over de streep, ik ga ook een donatie doen.

  Like

 7. Hi, hele inspirerende blogspot, kan er vaak iets uithalen om over na te denken, aan te pakken, te veranderen.. heel fijn!
  Ik ga voor de winactie, met de complimenten erbij om het te combineren met de doneeractie!

  Like

 8. Gefeliciteerd! Ik ben ongeveer een jaartje geleden bij jouw blog terecht gekomen toen net hoorde minimaliseren. Ik vond vooral de artikelen over ontspullen leuk en daarna ook absoluut de verbouwblogs. Maar wat ik vooral door jou ben gaan doen is wat bewuster de seizoenen meemaken en daar van genieten. Daar een bucketlist aan hangen is echt geniaal! Bedankt voor alle content so far, ik kijk nu al uit naar de rest😃

  Like

 9. Gefeliciteerd. Ik kwam hier terecht door voorraad maand die je deed denk ik. En ik vind mezelf dan wel geen echte minimalist maar ik lees er zeker wel graag tips over. En als ik door te reageren kan winnen én doneren dan doe ik dat graag.

  Like

 10. Gefeliciteerd met je mijlpaal! Ik weet niet precies wanneer ik mee ben ga lezen. ik heb je blog ontdekt via een blogroll van iemand anders. In eerste instantie kon ik me er echt niets bij voorstellen, want ik ben alles behalve een minimalist. Ik sla niet de andere kant op door, maar kan me niets voorstellen bij een capsule kledingkast. Echter zetten heel veel dingen me wel aan het nadenken. Ik hou sowieso van verbouwingen, maar maak voor mezelf nu ook maanddoelen met wisselend succes, maar dat is helemaal prima. ook je idee van een bucketlist voor een seizoen vind ik erg leuk, maar heb ik zelf nog niet in de praktijk gebracht. alles in kleine stapjes. Hoop nog lang te kunnen meelezen!

  Like

 11. Wat een mooie actie, ik doe graag mee voor het verrassingspakket! Hopelijk kun je een mooi bedrag overmaken straks.

  Zo’n blogjubileum blijft toch een mooie gelegenheid om te kijken wat je maar mooi bereikt hebt. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik je blog ontdekt heb, waarschijnlijk via een andere blogger. Het biedt me in elk geval vaak de nodige food for thought en ik vind het heeeeerlijk om weg te dromen bij je prachtige interieur.

  Like

 12. Van harte gefeliciteerd met je blog. Ik kwam ooit kijken omdat ik meer wilde weten over minimalisme, en dat jullie een jugendstil pand opknappen, wow. Dus je klus blog en minimalisme is echt iets voor mij.

  Like

 13. Van harte met deze blog verjaardag! Leuk dat je het zo lang vol houdt en knap hoe je telkens weer nieuwe blogs schrijft, die nog steeds inspirerend zijn! Door jouw blogs is er hier in huis al veel veranderd.

  Wat een mooi gebaar zeg, dat je gaat doneren! En ik doe graag mee met het pakket!

  Like

 14. Hallo Anja,

  Van harte gefeliciteerd met jouw 4-jarig blogjubileum. Ik vind dat je erg leuke en inspirerende verhalen schrijft. En ik doe graag mee aan de winactie. Mooi dat je ook gaat onderen. Nog veel blogplezier toegewenst.

  Like

 15. Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi mijlpaal. Ik lees graag je blogs..je hebt een fijne schrijfstijl en ik hou van de onderwerpen.
  Ik vind het leuk om mee te doen met de winactie.
  Nog vele blogjaren toegewenst!

  Like

 16. Gefeliciteerd Anja!! Leuke winactie en erg tof dat je je donatie laat afhangen van het aantal reacties. Sinds een paar weken doe ik elke dinsdag m’n financiën en doneer dan ook aan een goed doel (ipv periodiek dezelfde). Ik zal komende week m’n ‘dinsdagdonatie’ aan Kinderhulp geven tgv jouw blogverjaardag.

  Ik volg je denk ik zo’n 2 jaar nu. Favoriet zijn momenteel je artikelen over je capsule wardeobe, alles wat met ontspullen te maken heeft en jouw doelen. Dank je wel voor je inspirerende content!!

  Liefs Ilse

  Like

 17. Gefeliciteerd! Ik lees je blog al tijden met veel plezier!het zet mij aan t denken en maakt mij bewust van dingen. Een mooi proces

  Like

 18. Gefeliciteerd Anja! 🥳 En bedankt voor al 4 jaar je fijne blog, ik lees al zo’n 2 jaar met plezier mee, en waardeer je (soms) kwetsbare inkijkje in jouw leven en hersenspinsels. Heel fijn leesvoer!

  Like

 19. Wat een superleuk idee! En wat mooi dat je het combineert met een donatie 😍
  Ik maak heel graag kans op het pakket om er samen met mijn buurvrouw die veel pech heeft gehad in coronatijd extra van te genieten!

  Like

 20. Zondagavond 22.00 uur check 😉

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal.. Ooit een aantal jaar geleden gestart in mei (met een februari voorraadleegmaakkast artikel: tip voor nieuwe lezers ) en nooit meer gestopt.
  Favoriet zijn zeker nu de klusblogjes (vooral ook de foto’s)
  maar nog steeds zijn tips en tricks voor meer minimalisme welkom (iets met vastgeroeste gewoontes -zucht-)
  Je hebt een geweldig plekje op internet gecreëerd (evenals je huis, wauw) waar ik graag kom meelezen. Nogmaals gefeliciteerd en op naar de volgende 4 jaar!!

  Like

 21. Hoi,

  Ik volg je blog nu zo’n 2 jaar en je inspireert me elke keer weer. Vooral de artikelen over de wardrobe capsule hebben wij aangespoord om de boel eens flink op te ruimen.

  Bedankt daarvoor!! En ga zo door!!
  ‘Eet taartje mee’ 😉

  En ondanks dat ik graag wat minimalistischer zou willen zijn, doe ik toch graag mee met de winactie… 🙂

  Groetjes Marieke

  Like

 22. Wat een leuke actie zeg, zelf heb ik vroeger ook wel gedoneerd aan de Linda Foundation – ook bedoeld voor arme kinderen in gezinnen. Eigenlijk heb ik geen idee hoe lang ik jouw blog al volg maar het zou zomaar ruim 1 jaar of 2 jaar kunnen zijn? De onderwerpen over minimalisme, opruimen, capsule wardrobe en ecologische producten vind ik erg interessant. Maar je blijft me ook altijd verrassen met leuke onderwerpen. Ik vind het zo mooi dat je authentiek bent en dat is denk ik ook de kracht van jouw blog.

  Like

 23. Van harte gefeliciteerd! Ik lees uit principe 1 blog i.v.m. de tijd die het in beslag neemt. Op dinsdagochtend neem ik daar even de tijd voor. Eerst was dat een blog over gezond leven en toen was er opeens een andere interesse, minimalisme. Dus ik heb een jaar geleden gegoogled op “minimalisme blog” en voilá daar was jouw stukje internet. Mijn “wardrobe is enorm geslonken, alle overbodige troep is mijn huis uit en ik kom wat vaker bij de kringloop, alhoewel ik daar nog niks heb gevonden, waarvan ik dacht:” ja daar kan ik wel wat mee.” Maar ik wacht mijn succesoment af. De minimaliseer blogjes zijn hier favoriet, Maar ik vind ook dat je je huis veranderd in een heus paleis. Je slaapkamer is echt fantastisch.

  Wat een mooi gebaar om per reactie te doneren. Hier is dus mijn aandeel in jouw donatie:-). Belevenissen kado doen en ontvangen vind ik het leukste, en in het afgelopen jaar was dat nogal karig, dus we hebben nog wel wat in te halen. Ik doe dus ook graag mee met de winactie.

  Like

 24. Olaa! Gefeliciteerd zeg! Tof ook om al die cijfertjes eens op een rijtje te zien. En amai wat een mooie actie om die centjes te doneren. Dat is een keigoed idee! Mijn blog bestond vorig jaar ook vier jaar maar doordat mijn baby op die dag geboren werd heb ik er eigenlijk niets mee gedaan.
  Ik kom hier altijd graag lezen, ook al reageer ik niet altijd, en ik vind je heel inspirerend! 🙂
  Ik doe ook graag mee met je actie!

  Like

 25. Na vier jaar terugkijken. Dat doe ik dan graag met je mee. Je hebt ons op zoveel mooie artikelen getrakteerd. Uit ervaring weet ik nu hoeveel tijd en creativiteit dat kost. Toch merk ik dat nooit in je artikelen. Het lijkt alsof je zo’n beekje bent dat alsmaar doorstroomt en regelmatig even de kant aantikt met een interessant artikel. Ik vond het diepzinnige artikel over religie heel bijzonder. Verder vind ik je artikelen over de wardrobe clausule en de filosofie achter minimaliseren heel interessant. Fijn ook dat je zo’n wardrobe clausule dan ook weer even aan de kant durft te zetten. Dat maakt het enerzijds menselijk en anderzijds goed dat je op iets terug durft te komen. Dank je wel voor alle mooie momenten.

  Like

 26. Van harte gefeliciteerd met de 4 jaar! Wat een leuke actie dat zomerpret.
  Ik ben op je blog terechtgekomen nadat ik zocht op de term “minimalisme” en blijven hangen vanwege de interessante blogs en je fijne schrijfstijl. Ga alsjeblieft nog heel veel jaren door met schrijven (zolang je het zelf ook nog leuk vindt natuurlijk). 🙂
  Ik doe ook graag mee met je actie…

  Like

 27. Gefeliciteerd! Ik lees nu een klein jaartje mee, en heb geen idee meer hoe ik je blog ‘ontdekt’ heb. Ik vind het binnenkijken leuk, als je blogt over jullie huis en het klussen, maar ook over de lijstjes en ik vind het leuk en interessant om te lezen wat je lukt/wat niet, wat werkt/wat niet etc.
  Dus ja, ik bezoek je blog ook zeker elke week een keertje.

  Like

 28. Gefeliciteerd! Ik ben blij dat het bloggen je nog steeds bevalt. Je blog is een van mijn vaste stukjes leesvoer en inderdaad heb je me het afgelopen jaar goed kunnen motiveren.

  Ik loot graag mee voor de winactie. En wat een fijn doel heb je uitgekozen om aan te doneren!

  Like

 29. Hoi Anja,

  Eindelijk dan een berichtje van mij. Je kent mij niet, maar omdat ik je al jaren volg heb ik het gevoel jou aardig te kennen :-)Ook Darinanykl, Neeltje en Audrey herken ik inmiddels, omdat ze zo vaak een reactie geven. Zelf ben ik regelmatig begonnen met een reactie op een mooie of grappige blog van jou, maar op het moment dat ik mijn mail enz moest invullen haakte ik af. Maar nu niet, want ik wil je bij deze bedanken voor je mooie stukjes!
  Voor mij is het de ene keer een rust- of genietmomentje, andere keer juist een inspriratie en aansporing om actie te ondernemen. Minimaliseren, ontspullen, garderobe onder de loep, duurzame keuzes, bucket-lijstjes, grote en kleine avonturen…het is ook de rode draad in mijn leven. De eerlijke en humoristische manier waarop jij daarover schrijft zorgt voor veel herkenning en dat ik met een big smile achter mijn laptoppie zit. Dus heel erg bedankt daarvoor en ik hoop dat je nog lang doorgaat met het schrijven!

  Groeten van Annemiek

  Like

 30. Beste Anja,
  Wat leuk deze mijlpaal van 4 jaar!
  Begin maart 2021 heb ik meegedaan met een opruim challenge en kwam ik bij jouw blog terecht. Ik zit naast opruimen, nu bij ontspullen. En, af en toe, ook al aan minimaliseren….
  Bedankt voor de fijne blogs, vooral met een ontspul maand kalender! (Vooral juni met hoeveelheid koffers/diverse tassen, heel herkenbaar 😉)
  Een geluksmomentje bij mij was de wissel van winter naar zomerdekbedden, hierbij pasten alle winter dekbedden “gewoon” in een kast op ieders slaapkamer!!

  Mogelijk heb je er al over geschreven: heb je tips voor alle krijgertjes van stuiterballen, plastic frutsels bij een traktatie, tandarts etc. die kinderen krijgen?
  Als ik ga opruimen, zijn ze “opeens” allemaal belangrijk!

  In het kader van ontspullen doe ik niet mee met de win actie, maar steun zeker het goede doel!

  Ga zo door!!!! 👍

  Like

 31. Gefeliciteerd! Ik lees al een hele tijd mee, iets meer dan 2 jaar en heb ook oudere berichten terug gelezen. Je schrijft erg fijn en ik hou van minimalisme. Ik reageer eigenlijk nooit, maar je doneer- en winactie vind ik wel heel tof!

  Geliked door 1 persoon

 32. Hi Anja! Gefeliciteerd! Ik geniet van al je inspirerende blogs, elke keer weer. Er zijn niet veel Nederlanders die op zo’n toegankelijke manier over minimalisme schrijven. Ga zo door!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.