Mijn blog bestaat 4 jaar! + Doneren en winnen

Tsjonge. Gisteren, op 26 juni 2021, bestond mijn blog precies 4 jaar. En wat is er – vooral in het laatste jaar – veel gebeurd. Vandaag eens even een recap en een speciale winactie, waarbij JIJ iets moois kunt winnen – maar kinderen die het niet zo breed hebben thuis ook!

Juni 2020 tot nu stond vooral in het teken van corona. Ik ben er goed doorheen gekomen – lichamelijk – maar dat het leven, en dus de onderwerpen op mijn blog, anders waren, merkte ik goed. En jullie als lezers dus ook. Het was ook het jaar van een nieuwe baan voor mij – waardoor het bloggen soms wat in de knel kwam – en een verbouwing die niet liep zoals gedacht (understatement of the year). Maar ook twee nieuwe series – één op speciaal verzoek – en een andere weekplanning met elke woensdag en zondag een nieuw artikel.

En ja, ik had natuurlijk gisteren op mijn officiële blogverjaardag een berichtje kunnen schrijven, maar jullie zijn inmiddels vast gewend aan mijn woensdag-zondag-schema, dat het me wel prima leek om daar vandaag over te schrijven. Ook nog eens in alle rust, gisteren was een drukke zaterdag als vanouds. Ik ben daar in het afgelopen jaar gemakkelijker in geworden. En gelukkig kan dat ook, jullie blijven me opzoeken en meelezen – ook als ik een keertje door omstandigheden over moet slaan.

The good & the bad

Ik ben oprecht trots op dit kleine stukje internet van mij. Dankbaar ook, voor zoveel lieve mensen die lezen, reageren en mij hun suggesties sturen. Samenwerkingen met mensen en merken die ik heb mogen opzetten. Kansen die ik heb gehad door m’n blog. Ik heb zelden haters of vervelende comments – ze zijn in vier jaar op één hand te tellen geweest – en ik ben me er echt bewust van dat dat iets bijzonders is ❤ Hoe mooi het ook is dat lezers soms elkaar adviseren in de reacties. Mij aanvullende tips geven, als ik over een bepaald onderwerp heb geschreven. Als jullie laten weten wat er voor jullie werkt en wat niet. Mijn laatste over to-do lijstjes is daar een mooi voorbeeld van.

Daarvoor dus een hele grote, dikke, oprechte: ‘bedankt’.
Want daar heb ik 0% invloed op, dat komt echt door jullie.

Blogcijfers tot zover

Goed, om te zorgen dat dit geen zakdoek-en-tranen speech wordt, over naar iets anders: wat cijfertjes. Iets wat ik rondom een blogverjaardag meestal even aanstip. Speciaal voor de statistiek- en cijferliefhebbers onder ons (alles t/m vorig blogbericht)

  • Mijn persoonlijke favoriet: ik ben trots dat ik mijn nieuwe maandelijkse Plan met mij-serie heb gelanceerd eind 2020. En dat volhou, haha. Via m’n blog, Instagram en Facebook krijg ik berichtjes dat jullie ook mee plannen. Die serie is voor mijzelf heel waardevol, geeft een soort “lief dagboek” vibe aan m’n blog én inspireert jullie tot aanpakken – echt gaaf!
  • Totaal aantal weergaven: 1.001.619 (over het miljoen 😮 )
  • Gepubliceerde berichten: 537
  • Populairste dag: zondag
  • Populairste uur: 21:00 (vorig jaar was het nog zondag 22:00 uur, haha. Redelijk steady).
  • Totaal aantal reacties: 4.911
  • Totaal aantal geschreven woorden: 358.681 (and counting 😉 )

Ik kijk niet vaak naar deze statistiek, maar als ik het doe ben ik altijd verbaasd. Ik ben dit jaar minder gaan bloggen (van drie naar twee keer), maar dat heeft de cijfers bijna niet beïnvloed. Misschien ben ik zelfs wel beter (hogere kwaliteit) gaan schrijven. Dat laat ik graag aan jou.

Winactie: b/dubbel feest

Anyway, genoeg daarover. De blog is jarig, hoera hoera. Ik ben blij en dankbaar en wie jarig is, die trakteert. Vorig jaar heb ik een lezer verrast met een speciaal MinimalistDutchie verrassingspakket (met daarin een belevenisbon, was een high tea) en ik vond dat dusdanig leuk dat ik dat wel wilde herhalen.

Door te reageren op deze blogpost, maak je kans op de 2021 editie van het Minimalist Dutchie verrassingspakket, met daarin onder andere:

  • een belevenisbon
  • een aantal MD favorieten
  • iets lekkers met bubbels

Maar dat niet alleen. Ik wilde ook iets goeds doen voor de maatschappij als dank en uit naam van mijn lezers en volgers. Voor elke reactie op dit blogbericht doneer ik € 2 aan Nationaal Fonds Kinderhulp, specifiek voor hun Actie Zomerpret. Er zijn in Nederland zo’n 300.000 kinderen en jongeren die opgroeien in armoede, waardoor er in de zomer geen of weinig geld is voor vakanties of vakantieactiviteiten. Kinderhulp biedt hen een Zomerpretpakket: een rugzak vol leuke zomerspullen: een leesboek, waterpistool, kaartjes voor de bios.

Dus: zelfs als je zelf niet zit te wachten op het verrassingspakket (geef dat in je reactie aan, dan neem ik je niet mee in de loting), is een reactie erg gewenst. Ik vind het namelijk ook superleuk om te lezen hoe lang jij al volger bent, wat je favoriete onderwerp is, of waarom je mijn blog leest. Dat helpt mij weer in het schrijven van artikelen in de komende tijd. Reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 3 juli, zodat ik snel het totaalbedrag kan overmaken.

Nogmaals dankjewel lieve lezers! Neem een taartje op mij vandaag. Op naar de 5e blogverjaardag!

xAnja

Goed om te weten: alleen mensen die op dit artikel op mijn blog reageren (je reactie is dan onder dit bericht zichtbaar), maken kans op het verrassingspakket en tellen mee voor deze actie. Als je dus op m’n Facebook-post of Instagram-post reageert, telt dat niet mee.