8 Kledingstukken = 13+ Zomerse Outfits | Capsule Wardrobe

Recent plaatste ik mijn formule voor een capsule wardrobe (de piramide) op m’n blog. Er kwamen heel veel leuke reacties op. Nu het mooi weer is, vraag je je misschien af wat je allemaal aan combinaties kunt maken met behulp van dit systeem, voor op de warmere dagen. En als je binnenkort je koffers pakt voor je zomervakantie, is deze blogpost ook heel handig voor jou.

Ik selecteerde 8 zomerse kledingstukken en 3 paar schoenen om de opties visueel te maken. Dit is prima inspiratie voor thuis (als je weinig zin hebt om te wassen) maar als je 3 kledingstukken en 1 paar schoenen aantrekt, past dit ook mákkelijk in je rolkoffer. En met een beetje mazzel ook nog wel in een rugtas. Ik koos deze items uit de voorbeeld piramide:

SummerPacking

  • een zomerse jurk uit piramide-laag 2
  • een vest uit laag 3
  • een dunne pantalon of chino, een rok en een short uit laag 5
  • een mouwloze top, een tanktop en een polo uit laag 6
  • de slippers, sandalen en instappers uit laag 7.

Totaal: 8 stuks kleding, 3 paar schoenen. Overigens zou je ook heel goed met 2 paar schoenen afkunnen, denk ik.

Combineren

In onderstaande afbeelding zie je welke combinaties (alleen kleding, ex schoenen) je daarmee kunt maken:SummerPacking_21 en 13 zijn handig voor op reis: trui, langere broek, lekker zittende top. Bij heel veel outfits (zoals 2, 3, 9 en 12) kun je zowel met het shirt in de short/broek/rok als erover te dragen. Dat geeft meteen een heel ander beeld. De jurk (6) kun je op zichzelf dragen met slippers overdag, maar juist met de sandalen voor een chiquere avondlook. De schoenen passen in principe bij elke outfit, het type schoenen maakt ook veel verschil. Je hebt dus eigenlijk veel meer dan 13 opties in handen.

Gooi je één t-shirt extra in de mix, heb je alweer 4 extra outfits te pakken – met schoenen zelfs 12 verschillende looks:

SummerPacking_2-b

Omslagdoek

Gebruik je deze blog als inspiratie voor je vakantiegarderobe? Voeg dan nog een (langere) sjaal of pashmina toe aan je koffer. Als je kerken / religieuze gebouwen of bepaalde heilige plekken bezoekt, zijn blote benen (boven de knie) en ontblote schouders vaak niet toegestaan. In de Blauwe Moskee wordt je bijvoorbeeld gevraagd een hoofddoekje te dragen. Zo’n pashmina kan als hoofddoek, of over je schouders of knopen als rok. En je hebt meteen weer een decoratief item om je outfit mee compleet te maken.

Inspiratie? Totaal niets voor jou? Of je nu thuis blijft of weg gaat: ik wens je een fijne zomer!

xAnja

 

Sound of the Weekend: Fionn Regan – The Meetings of the Waters (clip met Cilian Murphy ❤ )

Meer lezen?

Anja

9 reacties op ‘8 Kledingstukken = 13+ Zomerse Outfits | Capsule Wardrobe

  1. Wat leuk en inspirerend om eens op deze manier naar je eigen garderobe te kijken! Ik probeer zelf ook wat vaker items met elkaar te combineren die ik eerder niet snel samen zou dragen, vooral met rokjes en tops. Het enige “probleem” is dat ik vooral jurkjes heb en daar valt natuurlijk vaak niet al te veel meer aan te combineren, behalve qua vesten en colbertjes in de winter 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.