30 Gedachten tijdens het Opruimen

Als je mijn blog al even volgt, weet je dat ik middenin het proces van minimaliseren zit. Onder andere mijn make-up la, mijn kledingkast en mijn tassencollectie moesten er al aan geloven. Maar in mijn appartement zelf heb ik ook al aardig ‘huisgehouden’ 🙂 – al is dit nog zeker een ongoing process.

Minimaliseren, Opruimen, Schoonmaken

Wat er in je omgaat

Zo staat er bijvoorbeeld nu nog een tweede bank rechtop tegen de muur in mijn woonkamer (I kid you not!). To be fair, dat heeft meer te maken met het samenwonen dan met mijn opruimwoede. Maar onderwijl heb ik dus al aardig wat ervaring met minimaliseren en het leek me voor de verandering leuk om een blogpost te wijden aan wat er dan allemaal in mij omgaat. Enfin, het resultaat is hier:

30 Terugkomende gedachten als je opruimt of aan het ontspullen bent:

 1. Oké. Let’s do this. Alleen houden wat óf nuttig en/of echt mooi is.
 2. Leuk uitziende opbergsystemen zijn eigenlijk maar raar: hoera: ik heb een mooi wandschapje vol met spullen.
 3. Dit heb ik echt al een jaar niet aangeraakt.
 4. (Bij iets sentimenteels:) Opruimen begint met wegdoen, Anja. (Mijn mantra).
 5. Heb ik dit niet geleend van B?
 6. Waarom heb ik drie slippers? (niet drie paar, letterlijk drie).
 7. Ohhh… dit shirt droeg ik toen ik met X bij Y was. Mooie herinneringen!
 8. Waarom heb ik drie dezelfde kaasschaven/vazen/nietmachines etc.
 9. Oh, dit is wel handig voor als…
  – 5 sec later –
  Nee! Als het dan écht nodig is, koop je het dán maar.
 10. Accessoires zijn gewoon rommeltjes met een “goh staat wel leuk” gehalte.
 11. Dit gebruik ik toch niet meer.
 12. Ik leg dit wel even hier neer.
  Nee, je moet het nu doen Anja!
 13. Oké, jakkes. Dit had ik eerder moeten schoonmaken.
 14. Waarom héb ik dit nog?
 15. Oh! Dit is mijn lievelings -naam item-!
 16. Ik heb geen zin meer.
 17. Ik heb er niets aan maar het is wél mooi.
 18. Waarom heb ik hier in hemelsnaam -hoog bedrag- voor betaald?
 19. Dit zou nog wel eens wat op kunnen brengen via Marktplaats.
 20. Ja. Koffie!
 21. Ooit was ik hier dol op.
 22. Hier ga ik een blog over schrijven!
 23. Dit zou leuk staan bij die-en-die in huis.
 24. Lief cadeau. Ik heb er echt geen f*ck aan.
 25. Mijn hemel. Dit zou ik nu echt nooit meer kopen.
 26. Dit moet ik nog even maken/dichtnaaien/opknappen.
 27. En dan te bedenken dat ik dit heb meeverhuisd.
 28. Ik heb nu écht geen zin meer.
 29. Ik breng dit morgen wel naar de kringloop/kledingbak/oud-papierbak.
 30. Voor vandaag is het wel goed zo.

Opruimen, Minimaliseren, Ontspullen

Zijn er een aantal regelnummers herkenbaar? We zijn net mensen hè 🙂 En wees niet bang, de bank wordt komende week opgehaald, dan kan ik ook weer rustig ademhalen! Zit je ook in het minimaliseer-proces? Ik vind het leuk om te horen hoe het bij jou verloopt. En zou je het wel willen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Mijn blogpost ‘Beginnen met Hollands Minimalisme’ biedt je wellicht inspiratie. Fijne week!

xAnja

Anja

5 reacties op ‘30 Gedachten tijdens het Opruimen

  1. Haha, het moeilijkste vind ik die sentimentele items. Waar je ooit veel plezier aan had, maar waar je nu niets meer aan hebt. En ik drink dus ook teveel koffie op dit soort momenten 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.