Het is tijd voor iets nieuws…

Je vraagt je misschien af waarom je al een tijdje geen nieuwe blogpost heb gezien, hier op MinimalistDutchie.com. Nou, dat zit zo…

Ruim zes jaar lang heb ik hier wekelijks geschreven. Over minimalisme, zeker, maar ook over mijn leven. Over vakanties, avonturen, wekelijkse beslommeringen en zelfs de geboorte van ons zoontje vorig jaar.

Maar het is tijd voor iets nieuws. Yep, dat zei de titel al hè 😉

Al langer dacht ik na om een andere draai aan de blog te geven. Meermaals veranderde ik de stijl en een aantal onderwerpen. Want je leven staat niet stil – en dus mijn blog ook niet. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik iets anders wilde. Echt iets anders, niet een beetje anders.

Wat er gebeurde

Al langere tijd heb ik de wens om in een eco-huis te gaan wonen. Een huis gericht op zelfvoorziening (bijvoorbeeld een “0 op de meter” huis), het liefst met een stukje grond en ruimte voor wat dieren. De Amerikaanse term homestead spreekt me erg aan. Hiermee wordt een kleine hoeve bedoeld, meestal met een moestuin, fruitbomen, dieren, een werkplaats om dingen te maken, soms zelfs off-grid-achtig.

Die combi van een eco-huis en zo’n homestead, dat lijkt me wel wat.

Maar omdat het met dit soort dingen meestal bij dromen blijft, wil ik juist werken aan die droom. Dagelijks, of op z’n minst wekelijks. Met hopelijk uiteindelijk ook een verwezenlijking van die wens – of iets wat daarbij in de buurt komt.

Precies deze gedachtegang en mijn stilte van de afgelopen tijd (het begon allemaal serieuzer te worden na onze vakantie in Frankrijk in april) hebben ervoor gezorgd dat ik iets nieuws begonnen ben. Een nieuwe basis.

Vooralsnog is het vooral een blog (ik schrijf nu eenmaal graag), maar ik wil juist alle opties openhouden. Geen idee nog waar we nu heen gaan – letterlijk en figuurlijk – maar het kan niet zo zijn dat ik straks op m’n ouwe dag terugkijk op mijn leven en denk “had ik toen nou maar…”

Dus ben ik deze nieuwe weg ingeslagen. Er is nog geen eco-huis, we hebben geen verhuisplannen: ik focus me nu op de dingen die ik nu kan doen, leren, uitproberen, bedenken. Nu, hier, precies waar ik nu ben. In dit huis, met een dreumes, met een energierekening en een stadstuin.

Ik begrijp dat niet iedereen die me is gaan volgen op deze blog onderwerpen als zelfvoorzienend leven, moestuinieren, zelf producten maken, kippen houden, inmaken van je oogst enzovoorts interessant vindt. Daarom is mijn nieuwe website niet alleen een ‘naslagwerk’ over dit soort onderwerpen, het blijft ook een persoonlijk blog. Over wat ik allemaal meemaak, de avonturen, de vakanties en gewoon, de dagelijkse zaken.

Kom je ook kijken? Dat zou ik heel tof vinden.

www.homesteadholland.nl

Rest me om te eindigen met een heel groot dankjewel. Echt, vanuit de grond van mijn hart: Ik had nooit maar dan ook nooit kunnen bedenken dat er in totaal 1,6 MILJOEN mensen een keertje op mijn blog zouden landen. Dat er dagen zouden zijn waarop er bijna 5 DUIZEND mensen kwamen kijken. Dat populaire berichten soms wel 20.000 keer gelezen werden. Dat dit mijn 739e blogbericht zou zijn. Dat ik partnerschappen zou ontwikkelen en blogvrienden voor het leven. Ik ben enorm trots en dankbaar. Heel, heel erg bedankt!

En don’t be a stranger, helemaal tof is het als ik je regelmatig terug ‘zie’ en/of berichtjes lees op mijn nieuwe stukje internet.

Heel veel liefs,
Anja

Ps. ik weet dat veel mensen terugkomen naar mijn blog om recepten, tips of om dingen terug te zoeken. Daarom blijft deze url voorlopig nog even in de lucht. Maar zonder nieuwe posts of updates.

Anja

11 reacties op ‘Het is tijd voor iets nieuws…

  1. Wat super leuk Anja! Ik ga je zeker volgen met dit nieuwe avontuur. Leuk dat deze website nog even in de lucht blijft. Zo ontzettend veel van je blogs geleerd, dank je wel! ❤️❤️

    Like

  2. Goedemorgen Anja, wat leuk om weer iets van je te horen. Ik lees jouw mails/blogs altijd graag, vooral over ontspullen en minimalisme heb ik diverse tips gebruikt.

    Op jouw nieuwe site kan ik niets vinden over het ontvangen van een mail als er nieuwe blog-berichten zijn. En die herinnering is, voor mij, heel handig ??

    Ik ben benieuwd of je mails gaat versturen bij een nieuw blog bericht.

    Hoor graag van je.

    Vriendelijke groet, Judith van Boheemen

    Verzonden vanuit Outlookhttp://aka.ms/weboutlook

    Like

  3. Heel erg leuk! Ik/wij zijn hier in gedachten/gesprekken ook veel mee bezig. Zou dit een logische stap zijn na minimaliseren? 🧐 Ik ga je andere blog zeker volgen!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.