Mijn 100e Blogbericht | Blogtips & Statistiekjes

Ja, lieve dames en heren, jongens en meisjes! Dit berichtje hier op mijn blog is nummer honderd. One hundred. Het is dat mijn oog er toevallig op viel, vorige week, na nummer 96. Anders was deze Heuglijke Mijlpaal misschien zomaar langs mij heen gegaan. Maar goed, tijd voor een kleine re-cap vandaag: wáár schreef ik allemaal wel niet over? Welke berichten waren het populairst? En wat heb ik geleerd van 100 keer ‘stukjes schrijven’ en een blog vormgeven?

Rubrieken

Ik schrijf over minimalisme in de breedste zin van het woord. Om er een beetje structuur in aan te brengen, en de bezoeker een punt te geven waar zij verder kan neuzen op haar favoriete sub-topic, gebruik ik rubrieken. In het afgelopen jaar schreef ik

 • 5 berichten onder het thema beauty
 • 13 berichten over ‘budget’
 • 7 die vielen onder ‘mode en kleding’
 • 17 onder ‘geluk’
 • 13 gingen er over interieur en minimalistisch stylen
 • 16 in de categorie mindful
 • 31 onder ‘minimalisme’ (dat is mijn verzamelrubriek)
 • 22 hadden het thema: opruimen
 • en 11 schaarde ik er onder ‘voeding’

En ja, als je die nummers bij elkaar optelt komt je hoger dan 99. Sommige artikelen passen namelijk onder meerdere hoedjes.

Statistiekjes

Ik schreef (inclusief deze) 39 berichten in 2018 en dus 61 berichten in 2017. In 2018 waren er gemiddeld 5 reacties per blog en schreef ik gemiddeld 532 woorden per artikel. In 2017 kregen de blogs 348 likes in totaal, dit jaar tot nu toe 262. Ik heb bijna 50.000 woorden geschreven met de 100 artikelen! In de maand april kwamen er gemiddeld 100 bezoekers per dag. De dag met de meeste weergaven ooit was 6 januari 2018. Januari was sowieso supertof door de Liebster Award. Ik heb inmiddels 138 volgers via mail en 116 via WordPress. Zo. Nou, dat weten jullie dan ook weer.

Series

Ik schreef twee keer artikelen die onderdeel waren van een (langere) serie. De Blijmakers en de serie die nu nog loopt: FeelGoodFriday. Ook waren er meerdere onderwerpen die ik in één, twee of drie blogposts uiteenzette. Meestal waren dat update-blogs: hoe het me verging met mijn boodschappenbudget bijvoorbeeld. Series doen het goed hier op de blog.

Populair

Het artikel ‘Mijn Ervaringen met… Kokosolie als dag/nachtcrème‘ is absoluut mijn topper. Hij blijft steevast in de top 10 van populaire berichten, ook als ik nieuwere berichten plaats. Het is natuurlijk ook een hot item, dat kokosspul. En ik ben redelijk tegendraads. Het gaf me de boost om me meer uit te spreken over hot topics. Zo schreef ik ook ‘waarom deze minimalist níet vegan is‘. De meest favoriete tag is ‘Persoonlijk’… haha, wat neuzen we graag in andermans leven 🙂

Andere populaire berichten:

Blogtips

Ik begon eigenlijk met bloggen om een stok achter de deur te hebben. Als ik namelijk de slag naar minimalisme wilde maken, zou er regelmatig over schrijven mij bij de les kunnen houden. En het zou er dan dus ook voor zorgen dat ik m’n kledingkast nu eens wel netjes zou houden 🙂 Ondertussen weet ik dat minimalisme veel meer is dan een opgeruimd huis. Door erover te bloggen, ontdek ik nog steeds wat het inhoudt. Voor mijzelf en in het algemeen.

Maar ik leer ook technisch bloggen en hoe de blogwereld werkt. Wat het nut is van tags en slugs. Hoe belangrijk het is om consistent te zijn in je artikelen. Dat persoonlijke woorden veel meer effect hebben dan een simpel lijstje met tips. Dat je door te vragen (aan het einde van een blog) vaak goede antwoorden krijgt. Dat subkopjes altijd onder subkop 3 moeten anders zijn ze WAY TO HEAVY. Hoe belangrijk een catchy kopafbeelding is. Hoe WordPress werkt en wat je af kunt lezen aan je statistieken. Dat meer dan 750 woorden typen averechts werkt voor mijn publiek. En teveel foto’s in een bericht juist niet helpen inzake de leesbaarheid.

Bloggen is zó leuk. Ik zit altijd vol ideeën voor nieuwe posts en vind het heerlijk om dingen van me af te schrijven. Het helpt me om creatief te blijven in mijn werk als communicatieprofessional. Blogs lezen van anderen doe ik net zo graag, ze inspireren me enorm.

Dankjewel!

En of je mijn blog nu al langer leest of hier pas net bent aangekomen, leuk dat je er bent en dank je voor het lezen, voor je like of voor je reactie. Schroom niet om eens een keertje wat van je te laten horen!

Ik zeg: neem vandaag een wijntje en proost op mijn nummer 100 (altijd een reden voor een feestje!). Op naar nummertje 250!

xAnja

Verder lezen?

Anja

15 reacties op ‘Mijn 100e Blogbericht | Blogtips & Statistiekjes

 1. Gefeliciteerd. Goh 100 views in april per dag. Dat is denk ik heel goed. Veel email-volgers heb je zeg. Het slow-publiek. Dat past ook wel bij minimalisme.
  Nou, een tien voor je statistiek zullen we maar zeggen.
  Lange blogs ben ik ook totaal geen fan van. Gewoon tijd, de klok is zo klein joh.
  En tot bloggus!

  Like

 2. Gefeliciteerd!
  Aardig wat opgebouwd zo te lezen. Maar ook veel geleerd. Stiekem leer ik ook weer van je blog. Ik zit nu op 18 blogpost na vier weken. Leuk om je verhaal te lezen.

  Doeg!

  Like

   1. Het toch nog te weinig. Ooit schreef ik dagelijks maar op het moment is het door andere activiteiten wat lastig. Grrr

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.