Mijn 200e bericht = 20 Random facts about me

Hoera! Dit artikel vandaag (met echt 0,0 minimaliseertips 🙂 ) is mijn tweehonderste blogbericht. En dat vind ik tof. Want ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, dat ik het vol zouden houden en dat het zó’n succes zou zijn.

Door middel van 199 berichten mocht ik al 18.700 bezoekers ontvangen, die met z’n allen 96.000 keer de site bezochten. Het allerpopulairste bericht is m’n blogje over kokosolie als dag/nachtcrème, op de voet gevolgd door de capsule wardrobe piramide. De best bekeken serie is de Binnenkijker (stelletje voyeurs! 😀 ).

Meer over mij?!

In september kreeg ik het verzoek om eens wat vaker over persoonlijke dingen te schrijven. En nadat ik m’n eerste blogpost schreef over keuzes maken, besloot ik dat ik daar dan maar eens wat meer van mezelf moest laten zien. Waarom kies ik voor bepaalde dingen? Nou, dat heb ik geweten! Die over keuzes maken in de liefde werd erg goed gelezen en ik werd overspoeld met persoonlijke verhalen op de mail. Bijzonder hoor!

En na al die “zware” artikelen en lijstjes met opruimtips, vond ik het tijd voor wat luchtigs. Even geen gedoe over je pensioen, boodschappenbudget of spullen weggooien. Vandaag zijn het 20 simpele, gekke, doodgewone, interessante en saaie feitjes over… mij.

Omdat het kan. Je bent gewaarschuwd, gna gna.

Here we go…

  1. Ik heb een puberzoon uit een vorige relatie. Daar schrijf ik niet veel over op deze blog omdat a) er al hele leuke minimalistische mom-blogs bestaan en b) geen enkele puber wil dat zijn moeder over hem schrijft op een openbaar blog 😉
  2. In tegenstelling tot vele anderen heb ik geen moeite met publiek spreken. Of het nu voor een groep van 3, 300 of 3000 is. Ik doe het gewoon.
  3. Ik ben van 1984, maar hou erg van ’80s muziek.
  4. Ik ben behoorlijk verslaafd aan gefrituurde uitjes. Je weet wel, die knapperige uit de Oosterse keuken. Het gaat over broodbeleg, over soepen, in stoofschotels, curry’s…
  5. Mijn favoriete filmacteur is Daniel Day-Lewis.
  6. Ik kan enorm genieten van een ‘weekendje niks op de planning’. Maar als het dan zover is, verveel ik me na een paar uur en ga ik “toch maar wat doen” *eyeroll*.
  7. Ik drink eigenlijk alleen koffie en water. Als het buiten koud is, is het water warm (thee). Dat is eigenlijk allemaal water, dus.
  8. Door mijn Belgische collega’s en vrienden pik ik hier en daar wat Vlaamse woordjes op, of Nederlandse woorden met een andere betekenis in Vlaanderen. Het grappigste Vlaamse woord? Poepen! (En nee, dat is niet naar het toilet gaan).
  9. Kipnuggets met barbecuesaus: m’n ultieme guilty pleasure.
  10. Als ik zin heb in mindless tv-kijken, kijk ik TLC-programma’s terug. Geen baby’s of bruidsjurken voor mij, ik kijk het liefst naar extreme couponing of huizen-opknap-programma’s.
  11. Ik ben een vrij energiek en ‘aanwezig’ persoon (ahum kuch) maar mijn favoriete bezigheid is… slapen. Uitslapen, dutjes doen… ik vind het heerlijk.
  12. You make my dreams‘ van Hall & Oates is mijn all-time favoriete liedje. Het was zelfs een poosje m’n ringtone, maar dat vond ik het nummer niet recht doen. Makes me smile every time.
  13. Zelf ben ik niet super sportief, maar voetbal kijken – dat doe ik graag (met commentaar natuurlijk). Feyenoord ‘til I die! 🙂
  14. Ik heb een paar jaar wat commercieel modellenwerk gedaan. Dat is minder glamoureus als het klinkt en was vooral… leerzaam.
  15. Ik houd van overdadige films. Kleuren, muziek, vuurwerk. Moulin Rouge en Les Miserables enzo. Maar ook Forrest Gump, Drive en Pulp Fiction.
  16. Ik slaap op mijn zij met één knie iets opgetrokken. ¯\_(ツ)_/¯
  17. Mijn auto is een rode Mini Cooper (nieuw model) met witte racing stripes op de motorkap, zwarte leren bekleding en stoelverwarming ❤ Ze heeft geen naam, maar ik noem haar ‘mijn meisje’.
  18. Ik ben altijd op tijd voor een afspraak. Meestal zelfs te vroeg.
  19. Hoe vaak ik het ook doe: ik blijf het opstijgen en landen in een vliegtuig één van de gaafste dingen vinden om te ervaren.
  20. Zonder lenzen of bril ben ik nergens, m’n sterkte is -5!

(oké, en één bonus:)

Ik kan niet tegen de textuur van ongeglazuurde aardewerken schalen. Vooral niet als ze nat zijn, van het afwassen bijvoorbeeld. Brrrr!

Dat was ik, nu ben jij aan de beurt, want ik vind het ook leuk om mijn lezers wat beter te leren kennen. Wat zijn jouw speciale gewoontes, bijzonderheden, eigenaardigheden? En welke herken je?

xAnja

Anja

13 reacties op ‘Mijn 200e bericht = 20 Random facts about me

  1. Ah leuk, nog een vrouw die van voetbal houdt! Die kom ik op één of andere manier niet heel vaak tegen (echte FC Groninger hier ;-)). TLC-series vind ik ook heerlijk. Ik kan me echt verbazen over dat extreme couponing, maar wat ik echt geweldig vind zijn de 90 Day Fiancé series. Hoe blind kunnen sommigen zijn?! Heerlijk vermaak. Oeh, ik herken best veel trouwens. Ik heb ook -5, houd van 80’s muziek (komt uit ’86) en houd van mijn auto (Lichtblauwe Fiat 500).

    Gefeliciteerd met je 200ste bericht. Een mooie mijlpaal!

    Like

    1. Haha Johanne, ja dat van die 90 Days to Wed enzo, dat vind ik ook een vrij extreme toestand. En wat leuk dat er zoveel overeenkomsten zijn. Grappig genoeg twijfelde ik bij het kopen van een nieuwe auto tussen de Mini… en de Fiat 500. Uiteindelijk voor de Mini gegaan vanwege de mogelijkheid van de platte achterbank + laadruimte. En 80s muziek for the win!!!

      Like

  2. Hahahah TLC, vooral op zondagochtend in bed, en idd, 90 days to wed (OMG). Ik kijk ook graag Temptation Island. Moi – 1985. Ik ben verslaafd aan koffie, sta ermee op en ga ermee naar bed. Zorg dat ik altijd genoeg in huis heb (lees: minimaal 4 pakken) Ik heb 2 kids, 1 van 6, 1 van bijna een jaar. Gemaakt met wetenschappelijke technieken (ben dus erg dankbaar) Daarnaast kreeg ik vorig jaar te horen dat ik een chronische ziekte heb, waar op zich goed mee te leven valt, maar ik ben nog bezig met de acceptatie ervan. Het heeft heel erg veel veranderd in mijn/ ons leven. Zo kan ik mijn oude werk niet meer uitoefenen, en dat is superklote. Verder ben ik ook brildragend, geen min 5, maar min 2. Mijn auto is een Peugeot stationwagen, en ze begint een beetje kapot te gaan. We hopen dat ze het nog een jaartje zal doen, maar dat is wishfull thinking ws.
    Congrats met 200! Hiephiep!

    Like

    1. Wat goed dat het gelukt is met de kids – wat tof zeg, snap je dankbaarheid. Koffie is ook wel een beetje een verslaving van mij hoor, wordt chagrijnig als het er niet is. Pittig van de chronische ziekte… wat moeilijk dat het zo’n effect heeft op jullie leven. Hoop dat jullie er een beetje aan kunnen “wennen” ook al is het niet fijn.

      Ps. dat 90 days to wed… zou dat nou echt zijn?

      Like

      1. Hahahah, ik heb geen idee! Sommige stellen zie je zo al dat het kansloos is, gaat misschien om de greencard?? Want ja Amerika is het beloofde land 😉

        Like

  3. Heel leuk om te lezen en gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal. Ik herken de slaaphouding wel :), dat ik ook altijd liever te vroeg ben dan te laat en hier lens en brildragend (-2,75) en het opstijgen van vliegtuigen vind ik ook helemaal geweldig. Leuk die overeenkomsten 🙂 Verder hou ik heel veel van buiten zijn en wandelen. Of dit nu in de natuur is of in de stad.

    Like

  4. Leuk dit! Ik slaap ook zoals jou. Ik vind het echt zo’n fijne houding! Super ontspannend. Slapen is toch ook wel een van m’n favoriete bezigheden. Ik ben ook altijd op tijd of te vroeg en ik houd ook van 80’s en toen was ik nog niet eens geboren. Haha :p Opstijgen en landen met een vliegtuig vind ik dan weer echt verschrikkelijk. Vooral het opstijgen met die rare kriebel in mijn buik. Brr.
    Gefeliciteerd trouwens met je 200 berichten! Mooie mijlpaal!

    Like

  5. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! En wat ontzettend leuk om een paar persoonlijke feitjes over jou te lezen. Stiekem ben ik ook zo’n nieuwsgierig Aagje dat gek is op dit soort artikelen lezen bij anderen. Wat tof dat je een Mini Cooper hebt! En mindless tv-kijken vind ik ook heerlijk op z’n tijd. As we speak ben ik met een half oog First Dates aan het kijken. Mijn guilty pleasure 😉 Knap hoor dat je geen moeite hebt met spreken voor een groep! Het gaat mij nu wel beter af dan eerder, maar ik blijf het een uitdaging vinden.

    Like

  6. (Een beetje laat, maar) Gefeliciteerd met je blogmijlpaal!
    Wat een leuk lijstje. Je klinkt als een heel leuk mens (maar dat bleek ook al wel uit je andere berichten).
    Ik kom ook nergens zonder m’n bril, met -5 en -6. Laatst was ik met twee vrienden die al net zo weinig zien in een zwembad voor een mooie demonstratie “hoe kun je verdwalen in een niet al te groot gebouw met maar twee plekken waar je met de trap kunt”. Als je me had wijsgemaakt dat er vijf trappen waren geweest, had ik het geloofd, want ze zien er toch hetzelfde uit. Tot ik met mijn neus tegen de plattegrond gedrukt ga staan dan…
    Huizenopknapprogramma’s zijn leuk inderdaad. Een aantal jaar geleden was er ook een heel leuke op de BBC waar twee binnenhuisarchitecten een wedstrijdje hielden om met een klein budget en beperkte tijd een make over te doen die ook nog naar de zin van de bewoner was. Ook lachen omdat Britten een rare smaak hebben, met roze plafonds en groene tapijten enzo.
    Ik zal ook een willekeurig feitje toevoegen over mezelf. Toen ik begon met haken, heb ik 2 bollen roze katoen opgemaakt met het haken van allemaal verschillende biggetjes – en één flamingo. Daarna pas heb ik ook andere kleuren katoen gekregen of gekocht.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.